top of page

Uitnodiging: Kunstveiling voor 555

Arnhemse cultuursector in actie voor Oekraïne!


Op zaterdag 26 maart organiseren kunstenaars in Arnhem en omstreken een kunstveiling t.b.v. giro 555 – Samen in actie voor Oekraïne. Kijkdagen en veiling vinden plaats in de Eusibiuskerk in Arnhem.


Aan mij de eer om als één van de veilingmeesters op te treden!De veiling vindt plaats in de Eusebiuskerk, waar de te veilen werken vanaf 24 maart worden tentoongesteld. Ook is er voorafgaand een muzikaal en theatraal programma van artiesten die spelen voor een bijdrage ‘in de hoed’.


Alle opbrengsten gaan 100 % naar Giro555.


We willen, via kunst, muziek en theater vanuit cultureel Arnhem onze steun betuigen aan inwoners van Oekraïne, en hen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.


Kunstwerken voor het goede doel

De veiling biedt een unieke kans om een bijzonder kunstwerk aan te schaffen, in de wetenschap dat hiermee direct wordt bijgedragen aan de acute steun die nodig is voor zowel mensen op de vlucht, als voor hen die achterblijven. Kunstenaars die werken ter beschikking stellen zijn o.a. Klaas Gubbels, Maria Roosen, Barbara Polderman, maar ook minder bekende kunstenaars kunnen werk aanbieden. Daarnaast zijn er optredens van o.a. musici van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en speelt de stadsbeiaardier speciaal voor deze gelegenheid het lied ‘Another Love’ van Tom Odell, als symbool van hoop.


Kijkdagen

Voorafgaand aan de veiling zijn de kijkdagen waarin ook het muzikale en theatrale programma vorm krijgt. Dat is op 24 en 25 maart van 10 tot 17 uur, en op zaterdag vanaf 10:00 uur, voorafgaand aan de veiling.


Arnhem, rivier de Rijn met pontonbrug
Gezicht op Arnhem met Eusebiuskerk | Collectie Peter van Os

Veiling

De veiling vindt plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem, op zaterdag 26 maart van 13:00 tot 15:00 uur.

Voor uitgebreide informatie over het programma en de deelnemende kunstenaars kunt u terecht op www.kunstveilingukrainearnhem.nl.


We nodigen zowel kunstenaars als publiek van harte uit bij te dragen!
7 views0 comments

Comments


bottom of page